En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

01 december 2012

Grønkålssalat med mormordressing, granatæbler og pinjekerner


Nu er det vinter, og så er det de forskellige typer kål, der er i sæson, Jeg har her lavet en grønkålssalat, Jeg synes det er en ret undervurderet kål, den er super sund og indeholder en masse gode vitaminer og mineraler såsom; B-, C- og K-vitamin, folat, kalcium, jern, zink og jod. Kålen er billig og drøj i brug, Jeg kan godt lide at bruge den til salater.

Til 6-8 personer

Salaten
300-400 g Friske grønkåls blade, renset, fjernet fra stilke og hakket.
2 æble, tern
3 små rødløg, tern
2 granatæbler (kerner)
500 g vindruer uden sten
Ristede pinjekerner til pynt,

Mormordressing (flødedressing)
2.5 dl fløde (både kaffefløde 9% og piskefløde 38 % kan bruges)
1½ citron, saften
6 tsk sukker
salt og peber.

1. Grønkålen vaskes grundigt og tørres fri for vand. hak den groft på foodprocessor eller minihakker
2. Hak rødløgene og æblerne hver for sig ligeledes på foodprocessor og hældes op i grønkålen
3. Halver vindruerne og pil kernerne ud af granatæblerne, vend rundt i salaten
4. Bland fløde, citron, salt, peber og sukker (den skal være sød og syrlig) lad den stå og tykne et øjeblik.
5. hæld dressingen i salaten og rør godt rundt, lad det stå og trække på køl i gerne 1½ time, mindre er ok. smag den til med salt og peber.

Jeg serverede den til stegt lammekølle, men den fungerer til stort set alle slags hovedretter. Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar