En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

13 november 2012

Forslag til et hurtigt tapas bord




Her er mit forslag til tapas anretninger/ oste - pølsebord, hvis man gerne vil lave noget lækkert, men ikke har så lang tid, er disse et godt alternativ

Der blev serveret:

Gouda ost med pesto
Fransk brie
Hvidløgsflødeost
med kongedadler, sharonfrugt og peberfrugt

Parmaskinke
Salami
Chorizo
Vildsvine pølse med nødder
med hjemmelavede soltørrede tomater, kalamata oliven, tomatpesto,

Bruchetta med flødestuvede svampe med purløg
Svesker og mandler i baconsvøb

Romaine salat med granatæbler, blåbær og pinjekerner hertil en mormordressing
Brød og smør

Svesker og mandel i baconsvøb

Svesker uden sten, gerne store
Mandler
Bacon i skiver, skær skiven i 2 på midten, hvis der fx bruges Tulip

1. Skær en lille lomme i svesken, kom 2 mandler ind i,
2. Læg endnu en sveske udenom den anden sveske. 
3. Fold en skive bacon udenom sveskerne
4. Steg dem kort på hver side, så baconen bliver sprød. Man kan vælge at stege dem færdige på panden, eller man kan lune dem igennem inde i ovnen, når baconen er sprød.

Disse kan serveres fx til stegt and, flæskesteg eller som appetizer/ tapas

Bruschetta med stuvede svampe med purløg

Ciabatta brød i små skiver
svampe i skiver
Piskefløde
Purløg
Olivenolieog smør
hvidløg (valgfrit)
Salt og peber

1. Tørrist brødskiverne, (Man kan derefter gnide brødet med hvidløg hvis man vil) kom lidt olivenolie på.
2. På en pande ristes svampene i smør, tilsæt lidt fløde og lad det koge ind.
3. Kom svampeblandingen på brødet og pynt med purløg.

Serveres som tapas

Salat med mormordressing
Romainesalat
Granatæblekerner
Ristede pinjekerner
Friske blåbær

Dressing:
Piskefløde
citronsaft
sukker, salt og peber

1. Skær salaten i strimler, kom de øvrige ingredienser i.
2. Rør fløden med sukker, salt og peber, tilsæt citronsaft
3. Rør rundt og lad den stå ca. 10 min. gerne længere, så begynder den at tykne.
smagen skal være cremet, syrlig og sød på samme tid.  Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar