En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

13 juli 2012

Indisk lam med ærter - Keema Mattar




Denne ret er inspireret af en opskrift fra kogebogen Easy indisk kogebog

Keema Mattar
2 portioner

2 løg, hakkede
2 fed hvidløg, finthakkede
1 chili, finthakket
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1/4 tsk. gurkemeje
1 stor tsk. tomatpure (ellers kan hk. flåede tomater bruges, dog bliver den lidt mere våd i konsistens)
250 g hakket lammekød
2 cm. ingefær
200 g grønne ærter
1/4 tsk stdt. Garam masala
frisk koriander
forårsløg
salt og peber

1. steg løgene gyldne brune, tilsæt hvidløg og chili,
2. rør spidskommen, stdt. koriander, gurkemeje, tomatpure og salt i, og steg et øjeblik
3. kom kødet ved, skru op og steg kødet brunt i ca. 8-10 min.
4. tilsæt ærter, garam masala, og ingefær,
5. smag til og tilsær friske korianderblade samt fintsnittede forårsløg.

Server med creme fraiche eller raita og basmatiris.

Print Friendly and PDF

2 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud, jeg ELSKER indisk mad :) Har endda været på indisk madlavningskursus, men vi lavede desværre ikke nogle lammeretter. Dejligt med lidt inspiration :)

    SvarSlet
  2. Tak for det,
    Ja det er ikke så tit at folk bruger lammekød desværre, for det smager jo godt, især fersk, dansk lammekød.
    men godt at du er blevet inspireret til at lave noget nyt.

    SvarSlet