En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

02 oktober 2012

How to: 2 slags Granatæbler




Jeg synes granatæbler er lækre, de er små røde rubiner, syrlige, søde og knasende på samme tid.
Der findes flere sorter, nogle er mere søde end andre, køber du dem hos grønthandleren, så spørg ham til råds, afhængig af hvad du skal lave.
På nederste billede er th. en type der er sød, skallen er mere gul/brunlig og kernerne er store. Tv er en type, som er mere syrlig end sød, men stadig sødlig, skallen er normalt rød og kernerne er mindre end den anden og mere røde kerner.

Der er 2 måder af ordne dem på, afhængig om du skal bruge saften, eller om du skal pynte med kernerne, uden for meget saft.
Husk altid at stille skålen ned i vasken og tag et forklæde på, for saften/stænk kan virkelig farve.


Metode 1 - kerner uden for meget saft:

1. Skær et snit med en urtekniv hele vejen rundt om "maven" på æblet
2. vrid de 2 dele og de skilles.
3. tag en halv og vend bunden i vejret, med kernerne nedad, hav en skål under.
4. bank med en ske på skallen, og kernerne falder ud.
5. hvis alle ikke kommer ud, kan resten af skallen deles i mindre og tages ud med fingrene
6. fjern eventuelle lameller (det hvide) og server.

Metode 2 - kerner med en del saft.

1. start med at rulle æblet, så du kan høre det "knækker" indeni.
2. skær æblet helt over med en skarp kniv, hav straks en skål klar, til at optage saften.
3. gør som ovenstående pkt. 4-6
4. sigt kernerne, så saften sigtes fra i en anden skål.
5. spis kernerne og brug saften evt. til drink, dressing el. lign.

Kan fx bruges til dressing, salater, pynt på kager, pynt på stegt kød. spise dem naturel.

Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar