En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

13 marts 2012

2 x Snack med Havrefras - Lakrids og Spicy

Med lakrids og sukker

Spicy med salt

Jeg har længe gået og tænkt om man ikke kunne spise havrefras som snack med smag, end kun at spise dem med mælk på til morgenmad. og fandt så lige på denne idé og synes da selv de blev ret vellykkede.
så de kan helt klart anbefales, både de salte og de søde.
Spis dem som snack, som alternativ til chips. Jeg synes de er lækre og dejligt sprøde og de er aldeles velegnet, hvis man får gæster.
Der er ikke mål på ingredienserne, da jeg brugte lidt på slump.

Havrefras
olie (Jeg brugte koldpresset rapsolie)
salt (gerne flagesalt) eller sukker
Lakridsekstrakt pulver
eller krydderblanding (Jeg brugte sweet rub bbq, pulver krydderblanding fra Mill & Mortar)

Brug et ildfast fad/ bageplade beklædt med bagepapir,
Havrefras stænkes med olie og de vendes rundt, derefter drysses lakridspulver eller krydderblandingen på og de vendes godt rundt. (prøv at smage dem inden de kommer i ovnen, så du får en fornemmelse for smagen. Husk dog at krydderblandinger afgiver extra smag ved opvarmning)
Hvis man laver lakrids med sukker, tilsættes sukkeret inden det kommer i ovnen.
Dem der var spicy med salt, der kom jeg først saltet på bagefter.
Bag/lun dem i ovnen ca. 3- 5 min. ved 200*c (Hold øje med at de ikke brænder)
tag dem ud og server i en skål.
spises lune
Pas på ikke at brænde tungen på lakrids med sukker, da de kan være varme.



Print Friendly and PDF

2 kommentarer:

  1. MUMS - har lige lavet dem med olie, salt og lakridspulver. Forsøgte at måle af... 100g havrefras, ½ dl olie (nemt med en sprayflaske) 3tsk groft salt og 2spsk lakridspulver. De blev helt fantastiske :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Malene

      Hvor dejligt at du har prøvet en af mine opskrifter og melder tilbage hvordan de blev, det gør mig glad.
      Og godt du fik mål på ingredienserne.

      Det lyder også godt med Lakrids/ salt kombinationen, den må jeg prøve en dag. Tak for det.

      Slet