En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

30 december 2011

Lakrids is med kondenseret mælk


Denne opskrift er ikke min egen, men jeg blev inspireret efter at have set opskriften hos Klidmoster
smagen blev rigtig god, lidt ligesom hos ParadisIs, Jeg prøvede dog at skifte piskefløden ud med kaffefløde, for at gøre den mindre fed -  det skal man ikke gøre, da isen bliver mere vandet, så brug piskefløde.

Der bliver til ca. 1 L flydende ismasse.

3,5 dl. kogende vand
4 spsk. lakrids ekstraktpulver
1 ds. kondenseret mælk /397g (mælk indkogt med sukker)
2,5 dl. piskefløde

Kog vandet, Rør lakridspulveret og vandet ud i en skål, tilsæt den kondenserede mælk og fløde, sørg for at det er blandet godt sammen.
afkøl massen.
Tilsæt derefter massen til ismaskinen, det tager ca. 30 - 40 min. før den er færdig, den har konsistens som fast softice.
Server isen med det samme eller kom den i en plastbeholder og frys den til den er fast.
Laves isen nogle dage før den skal spises, så lad den tø i ca. 15 min. inden der laves kugler af den. 

Note: Bemærk at denne is ikke indeholder æg

Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar