En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

06 december 2011

Grønkålssalat


Denne salat er både sprød, syrlig og har en sødme over sig, som gør det til en rigtig lækker salat, derudover er grønkål sprængfyldt med fx B, K og C-vitaminer og er super sundt.

til ca. 5-6 personer

1 ps. frisk, rå grønkål Ca. 400/500g (bliver til ca. 300g uden stilke), hakket
2 rødløg, hakket
2 røde æbler, små tern
1 dl. hasselnødder, hakket
3 spsk. tørrede havtornbær (kan udelades eller erstattes med andre tørrede bær)

Dressing:
Æblecidereddike (hvid balsamico eller anden lys eddike)
olivenolie
honning, flydende eller sukker
Bornholmsk sennep eller en anden sød sennep
salt, peber

skyl grønkålen grundigt, ikke under vandhanen, men i en skål med vand, så evt. jord falder til bunds. pluk bladene fra stilkene, og hak bladene i minihakker/foodprocessor el. i hånden. ikke for groft, kom det i en skål.
Hak rødløgene på samme måde. og fordel dem i kålen, det samme gøres med hasselnødderne. æblerne skæres i små tern. vend det hele sammen, drys havtornbærene i.
lav dressingen...
Dressingen blev lavet lidt på slump, så smag dig frem, men gå efter reglen 1 del eddike til 3 del olie. (1:3) tilsæt de øvrige ingredienser, pisk det sammen til en ensartet dressing og smag den til.
når dressingen er tilsat salaten, smages til igen.
salaten bliver kun bedre af at få lov til at stå et par timer, kan også laves dagen før,
hvis den laves dagen før, så tilbage hold lidt af dressingen, da kålen også afgiver væske i løbet af natten.  så kan der altid tilsættes mere hvis det er nødvendigt.

Server til fx en gryderet med kartoffelmos Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar