En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

08 november 2011

Dampede wonton med svinekød og kæmperejer






















I dag skulle mit nye køkkenredskab bruges - en Bamboo steamer i 2 lag, man kan blandt andet dampe grøntsager eller lave wontons.
Disse wontons er med svinekød og kæmperejer, efter dampningen, blev de stegt i bunden, for at gøre dem lidt sprøde, men det er ikke nødvendigt. Man kan også vælge at friturestege dem helt, så de bliver sprøde over det hele.
De smagte godt, men næste gang tror jeg, at jeg vil prøve at bruge kyllingekød.

Giver ca. 20 stk.

ca. 20 wonton plader
200 g hakket svinekød
5 rå groft hakket kæmperejer (rengjort fra skal, hale og tarm)
1 springløg, både det hvide og grønne, finthakket
1 tsk. østerssauce
½ tsk. fishsauce
1 tsk. soya
1 tsk. sukker
1 tsk. sesamfrø
½ tsk. sesam olie (kan udelades)
1 tsk. majsstivelse (maizena)

Det hele blandes sammen

På billedet kan man se hvordan wonton pakken kan se ud, Kålen hedder bok choi, som jeg dampede med i steameren, i det nederste lag, krydret med salt

kom en teske fuld på en wonton plade, pensl med vand rundt i siderne og fold den sammen som en trekant, sørg for at pres dejen ned over farsen,så luften presses ud. farsen må ikke komme ud over kanterne, den skal forsejles helt. hvis man vil kan man prøve at klemme kanten lidt sammen over hinanden, så der dannes et mønster.
(efter dette stadie kan man vælge at friturestege dem istedetfor at dampe dem)
klip et styk bagepapir ud, så det passer i formen, klip lidt lufthuller i papiret, så dampen bedre kan komme op.
kom wontonerne op i bambussteameren, ikke for tæt (på billedet er det lidt for tæt, erfarede jeg)

kom låget på og stil bambus steameren over en wok eller en lidt større gryde med kogende vand (kurven må ikke røre vandet)
Damp dem i 5-10 min. jeg gav dem ca. 8 min. (prik med en kniv og mærk om de er helt varme indeni, så er de færdige)
hvis man vil have dem lidt sprøde i bunden, kan man stege dem kort i  lidt olie. (kan anbefales)

Serveres enten i en kinesisk suppe, ellers med dampede grøntsager fx. bok choi, Hoisin sauce, sød chili sauce eller soya. 

Wontonplader kan købes hos kinesiske købmænd, det er en form for rå pastadej, der er tyndt rullet ud. Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar