Opskriften giver ca. 20 - 50 små stk. afhængig af størrelse
2½ dl. piskefløde 38 %
125 g sukker
62,5 g glukose**
3 spsk. ristede hasselnødder, finthakket + til at rulle i
neutral olie til pensling
Kog alle ingredienser (undtaget hasselnødder), indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende. Rør i den med jævne mellemrum, dog mest i slutningen (brug en træske/slev). Hold hele tiden øje, for den vil gerne koge over. Karamellen er færdigkogt, når den er godt gyldenbrun og begynder at slippe grydens bund efter ca. 30-40 minutter ved jævn, god varme. tag en kugleprøve, kog til den konsistens du ønsker (se nedenfor)
Kog alle ingredienser (undtaget hasselnødder), indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende. Rør i den med jævne mellemrum, dog mest i slutningen (brug en træske/slev). Hold hele tiden øje, for den vil gerne koge over. Karamellen er færdigkogt, når den er godt gyldenbrun og begynder at slippe grydens bund efter ca. 30-40 minutter ved jævn, god varme. tag en kugleprøve, kog til den konsistens du ønsker (se nedenfor)
Tag gryden af varmen, tilsæt hasselnødderne og rør godt. Hæld karamellen op i en lille beholder,
ca. 18x 12, der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider eller en olieret isterninge/silicone form
Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur, Udskæres i 1x1 cm, (terning), og rulles i nødder mens de er lidt lune, så er de nemmere at skære og det hænger bedre fast (kun til udskæring, dem i forme kan først rulles, når de er helt hærdede)
opbevares i et tætsluttet beholder.Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur, Udskæres i 1x1 cm, (terning), og rulles i nødder mens de er lidt lune, så er de nemmere at skære og det hænger bedre fast (kun til udskæring, dem i forme kan først rulles, når de er helt hærdede)
Er det bløde karameller, kan de pakkes ind i egnet papir.
Blød og sej: 110-115*c
hård og sej: 120 *c
Hårdt som bolsje: 125*c
* Kugleprøve: kom en klump i et glas koldt vand, er den sej og kan holde formen, uden at den opløses, er den klar.
** Glukose: f.eks. Morten Heibergs Glukose Sirup, der fås i fx Kvickly, alm. glukose kan fås i Helsekostforretninger eller Matas.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar