En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

26 november 2011

Chicken tandoori masala


Klassisk Indisk ret, navnet Tandoori stammer fra den tilberedningsmetode/cylinderformet lerovn, man bruger til at lave retten. denne ret har ingen sauce, derfor kan man i stedet for spise raita til.
Smagen af denne marinade er krydret og en smule syrlig og smager super godt.

Til 1 person

1 kyllingebryst
3 spsk. yoghurt
1 tsk. tandoori masala krydderiblanding (rød blanding)
et drys salt
lidt hvidløg, frisk eller tørret
lidt chili, frisk eller tørret
lidt ingefør, frisk eller tørret
lidt citronsaft
½-1 tsk. sukker
olie til stegning

Bland yoghurt, citronsaft og krydderier sammen, vend kyllingebrystet rundt i blandingen, mariner kødet i ca. 1 time, gerne længere (mindre kan nok også gøre det, hvis man har travlt)

Steg brystet i lidt olie ved moderat varme, læg evt. et låg over panden, når brystet er vendt 1 gang, så bibeholder man bedre saften i kødet, pas på det ikke brænder fast. lad brystet hvile et øjeblik. inden servering.

Spises sammen med ris, Raita (yoghurtsalat) og evt. andre indiske retter
Tip: Kan også laves som spyd, kom dog først kyllingetern på spyd efter marinering. Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar